Beograd, 4. jun 2010. — Objavljen OpenOffice.org 3.2.1

OpenOffice.org zajednica je danas objavila najnovije izdanje najpoznatijeg slobodnog kancelarijskog softvera, OpenOffice.org 3.2.1.

OpenOffice.org 3.2.1 je takozvano malo izdanje koje donosi ispravke i unapređenja bez novih značajnih mogućnosti. Novo izdanje sadrži sigurnosne ispravke i nadogradnja se preporučuje svim korisnicima. Novo izdanje je prvo koje podržava korporacija Oracle, i dolazi sa izmenjenim znakom i pozdravnim ekranom.


OpenOffice.org 3.2.1 pozdravni ekran


OpenOffice.org zajednica se bliži svojoj desetogodišnjici. Nastavljamo da radimo zajedno kao međunarodni tim na jednom od najvećih projekata otvorenog koda objavljujući slobodan softver koji koristi otvorene standarde“ kaže Florian Efenberger, koordinator OpenOffice.org projekta marketinga. „Pokretanjem novog vizuelnog identiteta, nastavljajući projekat Renesansa i uz nedavno objavljen program letnje prakse za programere, OpenOffice.org zajednica poziva i ohrabruje sve da se pridruže naporima da unapredimo informacionu budućnost."

Naredno planirano izdanje je OpenOffice.org 3.3 koje se očekuje na jesen 2010. godine. Deseti rođendan OpenOffice.org zajednica će proslaviti na godišnjoj konferenciji OOoCon koja se ove godine održava u Budimpešti od 31. avgusta do 3. septembra.

Preuzmite OpenOffice.org 3.2.1 sa sajta projekta http://sr.openoffice.org. U saradnji zajednice korisnika u Srbiji i Matematičkog fakulteta u Beogradu, a kroz projekat Ministarstva za telekomunikacije i informaciono društvo Republike Srbije čiji je nosilac prof. dr. Duško Vitas, sučelje programa je kompletno prevedeno na srpski, ćirilicom i latinicom.

Napomene o sigurnosnim ispravkama će biti objavljene kroz nekoliko dana na posebnoj stranici.