Poslednjeg vikenda u maju, 29 i 30 od 11h, u Beogradu ce se odrzati antikonferencija “Nishta se nece dogoditi” (NSND). Mesto odrzavanja je galerija O3one, Andrićev Venac 12. Ovo je 14. NSND u zadnje 3 godine, a drugi koji se odrzava u Beogradu.

Kao i prethodne godine dolaze nam gosti iz Hrvatske i Makedonije, a nadamo se da ce biti ucesnika i iz ostalih gradova Srbije.

Za vas koji ne znate shta je NSND, UPOZORENJE, ovo nije konferencija na kakve ste navikli.

NSND okuplja ljude zainteresovane za tehnologiju, geek kulturu i slobodnu razmenu znanja i informacija i organizacija dogadjaja je u tom duhu. Za razliku od ostalih konferencija gde u startu imamo podelu na predavace i slushaoce, ovde stvari funkcionishu malo drugacije.

Plan i program se pravi na licu mesta, prvog dana konferencije, u zavisnosti od interesovanja i zelja prisutnih. Svaki ucesnik je slobodan da predlozi temu koju bi zeleo da predstavi ili o kojoj bi zeleo neshto da cuje a zatim se javnim glasanjem biraju najinteresantnije teme i pravi raspored.

Ovo znaci da do samog pocetka konferencije necemo znati ni ko ce pricati, ni o cemu ce se pricati, cak ni kada ce biti pauza za rucak. Cisto da znate sta da (ne)ocekujete.

Ako mislite da bi vam prijalo malo kontrolisanog haosa ovog tipa svratite do O3ona da se druzimo i mozda naucimo poneshto jedni od drugih.

http://www.nsnd.org http://groups.google.com/group/nistasenecedogoditi http://groups.google.com/group/razmenavestina