Novo: OpenOffice.org: Kako da nasamarite kolege na poslu?
Pogledajte ideju za jednu slatku prvoaprilsku šalu...

Da li sam ja prespavao deo ili su prvo-aprilske šale ove godine bile slabije nego prošle? Koje su uspele da vas nasamare?

  1. PHP radikalno prelazi na StudlyCaps imenovanje funkcija Već jedno vreme u "PHP krugovima" traje rasprava oko načina imenovanja funkcija. Ja lično koristim mešani oblik (znači i function_name i FunctionName) zavisno od "raspoloženja" mada se trudim da imenujem funkcije na isti način unutar projekta. Šta god odlučili, uvek će biti protivnika takvoj odluci, a prelazak će svakako biti postepen... Međutim, ovo je bila interesantna prvoaprilska šala, naročito deo oko kompatibilnosti:
    if (!function_exists('array_count')) {
        function array_count($a) { return arrayCount($a); }
    }
  2. IBM preuzima Zend Dobro, ovo je već malo manje verovatno... Ali da se informacija o preuzimanju XIMIAN-a pojavila prvog aprila, mnogi bi je isto shvatili na isti način.
  3. Zaposlite se u Google-ovom Copernicus Centru - na Mesecu! Google će do 2007 godine formirati postrojenje na Mesecu pa su krenuli sa zapošljavanjem! Interesantno...
  4. Google GMail Da li je ovo baš prvoaprislka šala ili ne? Na interentu su različita mišljenja, a ja garantujem da jeste.Google naime pušta u rad GMail servis koji pruža uslugu webmail-a sa 1GB prostora za čuvanje pošte, a umesto sortiranja koristiće se pretraživanje!Sajt nije dostupan, a Google-ov snimak stranice je dostupan ovde. Dalje, saopštenje vezano za novi servis je na zvaničnim stranicama Google-a.
  5. Pomoćnik u AbiWord-u AbiWord je dobio podršku za pomoćnika, funkcije iste kao i dosadna spajalica u Microsoft Office-u (do verzije 2000, kada je ova opcija izbačena). Naravno, kao i svako OpenSource rešenje, AbiWord ovu opciju ima implementiranu na bolji i duhovitiji način...Pored ovoga, na ES forumima se pojavilo nekoliko šala. Objavljivanje Slackware-a u verziji 10, moj "pokušaj" - Verat koji je zakupio servere na ev1servers.net, kao i par dana ranije objavljeni oglas za posao na kome se može odlično zaraditi!