Heh, puno je vremena prošlo (skoro dve nedelje) od kada sam poslednji put pisao ovde. Dakle, kao što u prethodnom tekstu možete pročitati krenuo sam na pripremnu nastavu za upis na MATF. Što se tiče rezultata testiranja pred početak priprema, treći sam na listi (sa ne tako slavnih, ali časno zasluženih 58,3/100 poena) i u principu sam zadovoljan. Prošle nedelje smo imali prvi čas (zapravo prva četiri časa) i mislim da će to biti ok.

Proveo sam par lepih dana u Petnici na seminaru astronomije. Seminar je bio teorijski orijentisan jer je i cilj bio da nas teorijski uvedu u ono što ćemo raditi na projektima. Kratak kurs programiranja u C-u je za mene prošao bez problema, ali je onda došla numerička matematika i numerička matematika i opet numerička matematika… ;) Tema projekta, koga zajedno sa kolegom trebam da uradim do decembra je “Simulacija habitalnih zona u dvojnim sistemima zvezda” te na vreme trebam da počnem da proučavam nebesku mehaniku. (ako imate link ka nekom radu na sličnu temu, cenio bih da mi pošaljete link na mail)

Nerviram se jer još ne mogu da dobijem liste za plasman na republičko takmičenje iz informatike pa još uvek ne znam da li sam “prošao”.

Napisao sam neke dodatke za “Movable Type” koji mi dodaju podršku za galeriju slika, sada je sve u fazi testiranja pa kada to doteram moći ćete da se divite i rezultatima mog digitalnog aparata. Huh, ovo je zvučalo zlobno…