program (za Java 1.6) | devbase.net/jfreesteel/ | Git skladište za izvorni kod



Ima još dosta bubica, a predstoji mi da upoznam Ant ili Maven (šta mi se već učini lakšim), pa da preuredim projekat. Naravno, ako me neko pretekne komentarom ili čak gotovim rešenjem, obradovaću se. Nakon toga bih ubacio kod u Git skladište, pa da može da napreduje polako dalje. ubačeno u Git, odabran Maven.

Kod adrese prebivališta, ne znam da povežem tagove 0x625 .. 0x629 sa podacima floor, entrance i houseLetter. Pretpostavljam da je ovaj poslednji 0x625

0x626 je ulaz, 0x627 je sprat, 0x62A je broj stana , ali za druga dva ne znam. Sledeći koji znam je appartmentNumber u 0x62A. Ako imate ove podatke zapisane u ličnoj karti, pokrenite program u terminalu (java -jar serbianeidviewer-1.0-SNAPSHOT.jar) i ispravite kod u EidInfo ili samo opišite gde je šta u ispisanom izlazu.

Ovo mi je tek drugo programče u Javi, pogledajte i javite gde sam napravio greške, a gde sam mogao da iskodiram efikasnije. Najozbiljniji trenutni problem u kodu je što async interfejs za čitanje podataka ne radi iako bi kod trebalo da bude thread-safe. Zainteresovani mogu da pogledaju EidCard i JFreesteelGUI, pa da ih propuste kroz buboubice.

Zapravo sam bio napisao pristojan članak sa par komentara kako se koristi direktno EidCard za čitanje podataka ili preko Reader omotača koji vodi računa o tome da li je kartica ubačena ili ne, da bi se nestabilni Chrome iznenada srušio. Izgleda da je vreme za nadogradnju MT, automatsko čuvanje sada ne zvuči suvišno.

Hvala Aleksandru Nikoliću (EArthquake sa ES foruma) za predloge i zakrpe ovog Java programčeta i Željku Stevanoviću (zsteva) za sve poslate zakrpe Python skripte za čitanje podataka.

gemalto_PCMCI_citac_kartica.jpg

Da dodam još i da Gemalto GemPC Card PCMCI čitač (na slici desno) radi odlično pod GNU/Linuksom. Uređaj se vidi kao čitač na serijskom portu, radi uz libccidtwin drajver za pcsc-lite. Interesantno je da je moguće instalirati ga i u virtuelnoj mašini, deli se serijski interfejs, a onda se u virtuelnom okruženju instalira odgovarajući drajver za Gemalto PC Twin Serial čitač.