Juče objavljeni OpenOffice.org 3.2 dolazi sa šest sigurnosnih ispravki. Nema dokaza da je bilo koji od ovih potencijalnih rizika upotrebljen u praksi niti da je to uopšte praktično moguće. Ipak OpenOffice.org zajednica želi da ostane ispred pretnji i na vreme zaštiti sve korisnike ovog popularnog paketa.

Tri su prekoračenje bafera u obradi GIF, XPM i DOC datoteka.

Četvrto se odnosi na isporučivanje zastarele Microsoft MSVC biblioteke na Microsoft Windows sistemu. Sam OpenOffice.org nije ugrožen i pri ažuriranju operativnog sistema biblioteka će biti zamenjena novom ali korisnici koji instaliraju OpenOffice.org na Microsoft Windows, a ne ažuriraju sistem potencijalno su meta ovog sigurnosnog propusta u Microsoftovoj biblioteci.

Preostala dva propusta su u pozadinskim bibliotekama koje mogu dovesti do pogrešne obrade elektronskog potpisa u dokumentu. Prvi problem je zajednički za neke verzije Oracle AS, BEA WebLogic, IBM WebSphere, Oracle/Sun JRE i sve programe koji koriste libxmlsec. Drugi problem je prisutan u nekim verzijama OpenSSL biblioteke.

Svim korisnicima savetujemo nadogradnju na najnovije izdanje koje besplatno možete preuzeti sa sajta http://sr.openoffice.org.