U Novom Sadu, u utorak 6. maja sa početkom u 12 časova, na Fakultetu tehničkih nauka biće predstavljeni slobodni softveri lokalizovani na srpski jezik. Prezentacija će biti održana u svečanoj sali Fakulteta, Trg Dositeja Obradovića 6 (u prizemlju).

Posetioce će pozdraviti dr Aleksandra Smiljanić, ministarka za telekomunikacije i informatičko društvo Republike Srbije i predstavnici fakulteta domaćina.

ooomeni.png<p>Ovo će biti još jedna prilika da svim budućim korisnicima predstavimo izvanredan kancelarijski paket OpenOffice.org na srpskom i domaću zajednicu korisnika.</p>

Pored softvera lokalizovanih u okviru projekta Ministarstva, na Katedri za informatiku Departmana za računarstvo i automatiku Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu izvršena je i lokalizacija softvera Alfresco, profesionalanog slobodnog softvera za upravljanje i razmenu elektronskih dokumenata, što će, ovom prilikom, takođe biti predstavljeno javnosti.

Alfresco je platforma na kojoj je zasnovan ranije predstavljen projekat elektronske vlade, u realizaciji Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu, u okviru projekat Ministarstva.


Vidimo se u Novom Sadu. Pogledajte i najavu na veb stranama Ministarstva