Između ostalog što radim je i moderisanje PHP foruma na Elitesecurity-ju. Uglavnom mi ne pada teško ali ima jedna stvar koja me žestoko iritira. Dođe novi korisnik mika na ES, registruje se, ode na php forum i postavi pitanje: “Treba mi skripta za autentifikaciju korisnika iz tekstualne datoteke” ili već nešto slično. Izgleda da onaj FAQ Kako pitati pitanja na pametni način treba postaviti na svaku drugu stranicu.

Pitam se šta takav profil korisnika očekuju? Da ja krenem da pišem njihovu skriptu koja autentifikuje korisnika iz txt datoteke po već utvrđenom formatu? Još kada bih uradio i HTML dizajn za to, bilo bi super. A on, zahvaliće se uredno.

U takvim slučajevima uglavnom odgovorim sa već dobro poznatom frazom “pročitaj php manual”, što je već i meni samom dosadno.

Ja lično volim da pomognem mnogima kada vidim da se sami trude da reše problem. Na primer, da je pitanje bilo postavljeno “Napisao sam to i to, ali neće jer izgleda da po grešci koju stavlja nemam dobar fajl deskriptor…” ili slično. Ali ne, najbolje bi bilo kada ne bi morali ni da otvore php manual. Onolika velika arhiva, to da skidaju… uh?

Jedino što mi je interesantno što uvek naleću u rojevima. Uvek se pojavi 5 pitanja takvog profila, pa onda sledi pauza od nedelju dana, pa opet… Da li jedan drugog ohrabruju ili je uticaj Meseca u pitanju?