OpenOffice.org - najpopularniji slobodni kancelarijski paket; obrada teksta, tablice, prezentacije, baze podataka; preuzmite besplatno sa http://sr.openoffice.org
 

ODF za wiki: Da li vaš wiki može ovo?

Uz naslov „Da li vaš wiki može ovo?“, Kay Ramme je predstavio novu, drugačiju integraciju OpenOffice.orga sa ovim osnovnim formatom za web budućnosti:

 

 

Sve to uz pomoć ugrađene podrške za WebDAV, i XSLT-a koji od ODF dokumenta pravi HTML, i nešto koda na serveru, bez ikakvih izmena u OpenOffice.orgu, što samo pokazuje snagu platforme za nove proizvode.

Za nestrpljive, već postoji dodatak uz koji je moguće jednim klikom izvesti ODF u MediaWiki (sistem koji stoji iza Vikipedije), a tu je i podrška za GoogleDocs. Ni blogovi nisu zapostavljeni.

 

June 19, 2008 6:06 PM | OOo, fsn


Komentari

Apsolutno sjajno!

Objavio Ivan Jelic u June 20, 2008 4:13 PM

Objavite komentar

Zapamti lične podatke i za naredni unos?
Zbog povećane količine SPAM-a u komentarima, prinuđen sam da vas malo maltretiram... Kao što je i očekivano, upišite dve reči sa slike u polje ispod (ako su reči nejasne, kliknite na crvene strelice za novu kombinaciju):Slanjem komentara odobravate prikazivanje i trajno arhiviranje teksta komentara na ovom blogu uz uslov navođenja unesenog imena autora i zadržavate sva ostala prava i punu odgovornost za objavljeni sadržaj.
GNOME lover
blog.goranrakic.com - Goran Rakić / Горан Ракић
Objavljeno pod uslovima licence Creative Commons Autorstvo 3.0 Srbija.
Sva prava i odgovornost za objavljene komentare zadržavaju njihovi autori.

Creative Commons License