U želji da ovaj put izbegnemo zagušenje servera, lokalizovani OpenOffice.org 3 sa sučeljem na ćirilici, latinici ili engleskom, u prednajavi možete preuzeti sa lokacije projekta u Windows i GNU/Linuks (deb) verziji, u formi pune instalacije ili kao jezički paket.

Izdanje za GNU/Linuks je kao i prošli put obogaćeno podrškom za multimediju kroz Gstrimer, vezu sa adresarom Evolucije i primenom još nekoliko ispravki grešaka u kodu, sve iz paketa ooo-build.

 

OOo3Base.png
OpenOffice.org Baza — alatka za upravljanje bazama podataka

 

Što se lokalizacije tiče, celokupna zajednica je vredno radila proteklih par meseci, napravljeno je više hiljada ispravki (ukupan materijal je 26000 poruka, oko 90000 reči) i verujemo da je ovo najbolje lokalizovano izdanje od prve pojave OpenOffice.orga na srpskom, sada već davne 2001. godine.

Za korisnike, OpenOffice.org 3.0 donosi brojne uzbudljive novosti kao što su uvoz PDF dokumenta i podršku za hibridni PDF dokument, prikaz više stranica istovremeno u Piscu, ekran za prezentera u Prezentaciji, linearni razrešilac za operaciona istraživanja u Računu,... Preuzmite tekst o novinama na srpskom u otvorenom dokument-formatu ili kao PDF.

Za zvanično saopštenje, sačekajte vikend, a do tada šaputanjem podelite ovu vest sa drugima. ;)


Novo: Zvanično objavljeno stabilno lokalizovano izdanje 3.0 Pročitajte saopštenje na stranici projekta.