Srđan Kusovac prenosi na svom blogu impresije lokacijom www.predsednik.yu. Ono što je meni privuklo pažnju jeste komentar nekog ko se potpisao kao “johnny011”:

Kao sto je Srdjan rekao, prezentaciji nedostaje interaktivnost. Za kontakt sa gradjanima ostavljeno je par e-mail adresa, koje ljudi cesto izbegavaju da koriste bojeci se da su tu pro forme. Nema, dakle, opcije koja bi mogla da glasi 'pitajte predsednika' - sa garancijom da ce u roku od npr. 48h biti odgovoreno, nema neke vrste kontrolisanog foruma, a o najavi chata naravno da nema ni govora.

Na to sam napisao tamo komentar, koji kako ne bi bio utopljen u more drugih, prenosim i ovde:

Chat sa predsednikom

Iako se slažem da nepostojanje e-Uprave u zemlji mora da se rešava, komentari o neinteraktivnosti mi se čine suvišnim.Koja je to usluga koju predsednik može direktno da mi obezbedi, pa da ja kao građanin treba da imam potrebu sa njim da ćaskam? e-Uprava se zasniva na uslugama službi koje i inače imaju dodir sa građanima, pa uvođenjem e-Uprave procedura postaje jednostavnija, a usluga brža.Ja inače ništa nisam morao da tražim od predsednika, i ne znam šta bih trebao da tražim. Koliko se sećam, predsednik Irana je jedno vreme (navodno lično) odgovarao na sva pitanja građana u nekom tako ekspresnom roku, a i kod nas je bilo onih koji su voleli da odgovaraju na pisma građana.Ipak mi se više sviđa država u kojoj se mogu za rešenje problema javiti nekome ko taj problem inače treba da rešava, a da ne moram da vadim predsednika iz rukava (čavrljajući valjda sa njim na internetu od 3 do 5 svakog radnog dana).

Da dodam još da zbog ovakvih domena podržavam ideju da ne treba biti automatskog prelaska na .rs.