Šta se može reći o domaćim internet provajderima? U skladu sa naslovom, zar ne? Ja shvatam da su u nezgodnom položaju u odnosu na Telekom, da im je teško, da plaćaju mnogo… Ali ljudi živimo u kapitalističkom društvu, ukoliko neko nešto neće da radi on to i nemora da radi, odnosno radi jedino ukoliko mu to donosi profit. A ako nešto radi i to mu donosi profit, onda valjda treba da se potrudi da to radi na najbolji mogući način.

Popularni volume-oriented provajder internet usluga Verat.Net pruža između ostalog i kao neke kvalitetnije usluge od DialUp-a. Pa tako postoji Wireless (samo za uuuuuzak krug Beograda, meni beskorisno) i DSL. Kako u mojoj Smed. Palanci postoji predstavništvo Verata koje nije samo uplatno mesto, mogao bih da koristim ovu uslugu. Međutim u tome sam ipak sprečen, jer u zgradi nema “parica”, i da ne pričam dalje…

Međutim moj tata na poslu koristi uslugu DSL-a i dosta je zadovoljan, računi su manji, a uz lep transparentni proxy (Squid) to lepo radi za malu mrežicu. Veza je međutim previše slaba (a znajući Verat očekivao sam i nestabilna) da bi tu bio i dolazni glavni SMTP pa to ide zaobilazno, getmail, cron, etc…Nije bilo vecih padova veze (osim prilikom uvođenja 155Mbit linka, prekida veze sa Palankom, nestanka struje i nepostojanje UPS-a ;), DoS napada na lokalno predstavništvo ISP-a, prekida linka,…). Međutim,…

Vrhunac svega je nastupio kada su bez ikakvog upozorenja, najave ili bilo čega promenili stalnu IP adresu. Naravno veza se odmah umrtvila, lokalni SMTP za slanje pošte je prestao da radi, DNS zapisi za fimaks.net domen otišli, ma uostalom možete da zamislite šta može da se desi.

Prva reakcija je bila - ne mogu da verujem. Pozvao sam telefonom i dobio odgovor tipa, promenili su nam klasu, podelili smo sada ove nove adrese,… Sve se završilo rekonfigurisanjem servera, promenom u registru za NameServer, promenu podešavanja domena, ponovno rekonfigurisanje, da bi na kraju sve bilo po starom.

Ali zar nije normalno ostaviti obe adrese jedno vreme, barem dok ne prođe TTL DNS-a i promenu uraditi transparentno (ah lepe li reči…)? Ili barem najaviti promenu par dana ranije? Ili je normalno samo uraditi “ifconfig up;ifconfig down;” i očekivati da korisnici usluge sami zovu telefonom da pitaju šta je sa linkom?!?