Napokon se neko setio da portuje XMMS na GTK2 (odnosno napravi M2 kako se projekat sada zove jer je XMMS ekipa urgirala). Ako izuzmemo grešku u Makefile-u (koja je prijavljena autoru i koja se lako da ispraviti predajom parametara kompajleru preko CC varijable okruženja), i čundo ponašanje Equalizer-a (naime prozor ostaje OnTop kako god da postavite podešavanja) program radi dosta stabilno, tj stabilno za normalan OSS izlaz i ništa više jer ništa više ni ne koristim. U narednih par dana ću uraditi srpski prevod tako da postane upotrebljiv (Ovako se Pango žali na neispravan UTF-8 string, jer je prevod radjen nekom win-xxx kodnom stranom u latinici).

Koliko sam primetio sada je program povučen sa servera, pa nije moguće izvršiti Download, ali valjda će se pitanje oko imena rešiti ubrzo.

PS Usled intervencije 4Front-a, ime programa je promenjeno u beep, a sama biblioteka u libbeep. Nova lokacija za preuzimanje je http://linux-media.net/beep/index.html. Do pojave XMMS2, ovo će biti dovoljno. ;)